PİLAVLIK PİRİNÇ

ÜRÜNLERİMİZ
AÇIKLAMALAR

Tarla verimi ve çeltik randımanının yüksek olması nedeniyle ekimi, 2010 yılından sonra özellikle Trakya bölgesinde artmıştır. İyi pilav yapması ve nispeten ekonomik oluşundan dolayı pazarda önemli yere gelmiştir. Ekonomik olması nedeniyle toplu tüketiminde tercih sebebi olmuştur. Osmancık ve Baldo çeşitlerine göre tane büyüklüğü nispeten küçük olsa da, lezzetinde büyük bir fark bulunmamaktadır.

Ay Yücel Gıda kaliteli , standart , iyi pilav yapan , %100 yerli Pilavlık pirincini müşteriye sunmaktadır. Gönen, Biga ve İpsala bölgelerinde ekimi yapılmaktadır.

PİLAVLIK PİRİNÇ

Tarif

(6-8 Porsiyon)

 

Malzemeler;

3 su bardağı Ay Yücel Gıda Pilavlık Pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yarım su bardağı arpa şehriye

1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su

 

Pirinç ıslatmak için;

1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı;

3 su bardağı Ay Yücel Gıda Pilavlık Pirinci yaklaşık 7-8 kez artık suyu berrak çıkana kadar yıkayın.

Ilık ve tuzlu suda bekletin böylece pirinçler pişince dağılmayacaktır. Pilav tenceresine 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyip yarım su bardağı arpa şehriyeyi rengi kahverengileşene kadar 3-4 dakika kavurun.

Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ve süzdüğünüz pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. İyi kavrulan pirinçler tane tane pilav elde etmenizi sağlayacaktır.

2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip 2 tur karıştırın.

6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı ve altı kısık bir şekilde pirinçler tüm suyunu çekene kadar pişirin.

Piştiğini anlamak için tahta bir kaşığı sapını pilavın ortasına sokup ortaya delik açın. Eğer pirinçler ortaya hemen düşüp dibinde de su kalmamışsa tamamdır.

Ocağın  altını      kapatıp kapak    ile           pilavın   arasına temiz    bir          bez        örtün    ve demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendikten sonra hazırdır.

 

Afiyet olsun!


Menşei : Türkiye

Porsiyon Büyüklüğü: 60 gr

- Belirtilen besin değerleri 60 gr kuru madde, enerji ve besin öğeleri; yetişkinler

için 2000 kcal üzerinden hesaplanarak verilmiştir.

Besin Değeri

Ürün Kullanma Talimatı :

Ürünü pişirmeden önce 10 dakika boyunca soğuk suda bekletiniz. 1 bardak pirince 2 su bardağı kaynar su ilave ediniz.