OSMANCIK PİRİNÇ

ÜRÜNLERİMİZ
AÇIKLAMALAR

Tarla verimi ve çeltik randımanının yüksek olması nedeniyle 2000 yılından sonra ekimi artmıştır. İyi pilav yapması ve tane benzerliğinin baldoyu andırmasından dolayı pazarda önemli yere gelmiştir. Ekonomik olması ve tekrar ısıtıldığında kırılmaması nedeniyle toplu tüketiminde tercih sebebi olmuştur. Ay Yücel Gıda kaliteli , standart , iyi pilav yapan , %100 yerli Osmancık pirincini müşteriye sunmaktadır.

Osmancık pirinç, ülkemizde yetiştirilen pirinç çeşididir. Edirne Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü tarafından 1997 yılında geliştirilen bu pirinç türü, ülke halkının aradığı pirinç türü olmakla beraber, ekim açısından ekildiği bölgeye kolaylıkla uyum sağlamaktadır. Osmancık pirinç, ekiminin yoğun olarak yapıldığı bölge Trakya’dır. Bunun dışında Samsun Bafra, Gönen ve Biga bölgelerinde de ekimi yapılır. Osmancık pirinç, pilav pişirimi için ideal ve kıvam tutturmanın baldoya kıyasla daha kolay olduğu bir pirinç çeşididir.

OSMANCIK PİRİNÇ

Tarif

(6-8 Porsiyon)

Malzemeler;

3 su bardağı Ay Yücel Gıda Osmancık Pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yarım su bardağı arpa şehriye

1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su

 

Pirinç ıslatmak için;

1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı;

3 su bardağı Ay Yücel Gıda Osmancık Pirinci yaklaşık 7-8 kez artık suyu berrak çıkana kadar yıkayın.

Ilık ve tuzlu suda bekletin böylece pirinçler pişince dağılmayacaktır. Pilav tenceresine 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyip yarım su bardağı arpa şehriyeyi rengi kahverengileşene kadar 3-4 dakika kavurun.

Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ve süzdüğünüz pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. İyi kavrulan pirinçler tane tane pilav elde etmenizi sağlayacaktır.

2 çorba kaşığı tereyağı ekleyip 2 tur karıştırın.

6 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı ve altı kısık bir şekilde pirinçler tüm suyunu çekene kadar pişirin.

Piştiğini anlamak için tahta bir kaşığı sapını pilavın ortasına sokup ortaya delik açın. Eğer pirinçler ortaya hemen düşüp dibinde de su kalmamışsa tamamdır.

Ocağın altını kapatıp kapak ile pilavın arasına temiz bir bez örtün ve demlenmeye bırakın. 15 dakika demlendikten sonra hazırdır.

 

Afiyet olsun!


Menşei : Türkiye

Porsiyon Büyüklüğü: 60 gr

- Belirtilen besin değerleri 60 gr kuru madde, enerji ve besin öğeleri; yetişkinler

için 2000 kcal üzerinden hesaplanarak verilmiştir.

Ürün Kullanma Talimatı :

Ürünü pişirmeden önce 10 dakika boyunca soğuk suda bekletiniz. 1 bardak pirince 2 su bardağı kaynar su ilave ediniz.